“Gazda” Zrća; Klemm je danas trebao u zatvor, ali uspio je to odgoditi

Josip Klemm danas se ipak nije javio u Remetinec na izvršavanje zatvorske kazne zbog izvlačenja tri milijuna kuna iz svoje zaštitarske tvrtke u razdoblju od 2005. do 2007. godine, javlja N1.

Kako neslužbeno doznaju, Josip Klemm završio je na Klinici za traumatologiju nakon što je prošli tjedan sudjelovao u prometnoj nesreći kod Samobora i zadobio lakše ozljede.

Sud je odobrio odgodu izvršenja kazne dok ne dobije mišljenje iz Zatvorske bolnice o tome može li se Klemm liječiti u sklopu zatvorskog sustava.

Poziv primio prije Božića

Klemm, vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm security i jedan od organizatora šatoraškog prosvjeda te bivši predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, primio je prije Božića poziv da se 16. siječnja javi na izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne.

Njemu je u srpnju Vrhovni sud potvrdio bezuvjetnu zatvorsku kaznu zbog izvlačenja tri milijuna kuna iz svoje zaštitarske tvrtke u razdoblju od 2005. do 2007. godine. Prema prvostupanjskoj presudi, Klemm je uz pomoć Radovana Štetića, bivšeg optuženika iz tzv. zločinačke organizacije, izvukao novac iz vlastite tvrtke.

Istraga navodnih Klemmovih financijskih malverzacija pokrenuta je još 2014., no on tada nije uhićen jer je u tužiteljstvu iznio tzv. aktivnu obranu tvrdeći da se može osjećati krivim ako je svoju tvrtku oštetio neznanjem, ali da nikada ne bi oštetio državu.

Nakon uhićenja Klemm je prvo izjavio da se ne smatra krivim, ali se kasnije branio da je postupak protiv njega inicirao SDP iz političkih razloga zato što je bio jedan od predvodnika prosvjeda u Savskoj, kao i da nije oštetio ni svoju tvrtku ni državu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...