I Zadrani prosvjeduju protiv uvođenja 5G tehnologije

25. siječnja dan je kad se diljem svijeta prosvjeduje protiv 5G tehnologija, a ove godine prosvjedi će se održati i u Hrvatskoj. Zadar je jedan od šest hrvatskih gradova u kojem će se održati miran prosvjed protiv uvođenja 5G tehnologija na Narodnom trgu od 11 do 12 sati.

Građanska inicijativa „Stop 5G Croatia“ dio je međunarodnog pokreta građanskih inicijativa, koje traže obustavljanje uvođenja 5G tehnologije sve dok se ne istraže njezini dugoročni biološki učinci, te utvrdi da neće biti štetnih posljedica po ljudsko zdravlje i okoliš.

Diljem svijeta građani se suprotstavljaju agresivnom uvođenju 5G, koje, u želji za što većim i bržim profitom, nameću industrija i korporativni lobiji zanemarujući pri tom zdravstvene i sve druge rizike.

5G GLOBAL PROTEST DAY  inicijativa je  STOP 5G INTERNATIONAL  i prilika građanima diljem svijeta da organiziranim prosvjedima i/ili nekom drugom aktivnošću iskažu svoje neslaganjem s ishitrenim uvođenjem tehnologije za koju se ne može tvrditi da je sigurna po ljudsko zdravlje, te biljni i životinjski svijet.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...