Istražuje policija; Otvorili lažni profil pod imenom zadarskog SDP-ovca i lajkali Kolindu

U jeku predsjedničke kampanje između SDP-ovog čovjeka i HDZ-ove kandidatkinje, pod imenom lokalnog SDP-ovca Jure Zubčića na Facebooku je otvoren lažni profil.
Ovaj Zubčić, koji je u Zadru bio angažiran oko Milanovićeve kampanje, bacio je lajk na stranicu Kolinde Grabar Kitarović i tako joj dao svoju svesrdnu podršku.

Slučaj je zbog pokušaja diskreditacije završio na policiji.

Shvatio sam što se dogodilo isti dan kad su mi kolege iz stranke poslali screenshot koji su dobili na mobitel. Iako se na prvu čini da je priča bezazlena, ali ovo je bio pokušaj potpune političke diskreditacije. Nultu stopu tolerancije imam na prljave igre, što sam dosad i dokazao. Stoga ni ovo nisam htio niti ću prešutjeti. Javno i otvoreno. Ne bih o imenima tko mi je javio da je dobio screenshot lažnog profila jer se ne radi o jednoj osobi i ne želim ih izlagati javnosti. Oni su postupili izuzetno kolegijalno.

Kako je informacija da je angažirani gradski vijećnik SDP-a zapratio stranicu sada bivše predsjednice doprla sve do stožera Zorana Milanovića, upitali smo Zubčića smiju li članovi stranke lajkati profile persona iz konkurentske političke opcije te postoje li sankcije za isto?

Ovdje se radi o tome da sam ja podupirao kampanju Kolinde Grabar Kitarović, odnosno lažni profil, te su se screenshot-ovi iskoristili za diskreditaciju. A ne radi se o tome tko koju stranicu prati na društvenim mrežama, kazuje.

Obzirom da je Milanović, na čuđenje dobrog dijela javnosti, u prvom redu pripadnika i simpatizera vladajuće strukture, privolio Zadar i u prvom i u drugom krugu, upitali smo Zubčića drži li da je ovo “maslo” HDZ-ovih ljudi nespremnih na poraz ili se možda radi unutarstranačkom podmetanju?

Svakako da imam sumnje tko je to napravio i o kome se radi, ali nemam dokaze. Upravo radi toga ja ne bih javno izlazio sa sumnjama, već želim da po pokretanju istrage policija istraži cijeli slučaj. Vrlo rado bih da mogu javno objaviti sumnje, ali nadam se da će ODO i policija odraditi posao kvalitetno!, zaključuje Zubčić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...