Odjenite se višeslojno; HZZO upozorava na noćne hladnoće koje mogu biti opasne po zdravlje

Čak 30 posto temperature može se izgubiti preko glave, ističe dr. Nataša Janev Holcer iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Kaže i da se treba odgovarajuće, višeslojno odjenuti te nositi kapu, rukavice i šal.

Siječanj se do sada ne može pohvaliti niskim zimskim temperaturama, a u razdoblju koje nam dolazi one će još porasti. Unatoč tome, iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo upozoravaju na noćne hladnoće, koje mogu biti opasne za zdravlje. Nije loše podsjetiti da u takvim situacijama – kapa glavu čuva.

Doktorica Nataša Janev Holcer iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kaže da se treba odgovarajuće, višeslojno odjenuti te nositi kapu, rukavice i šal. Kapa je važna jer je poznato da se čak 30 posto temperature može izgubiti preko glave, ističe ona.

“Idućih dana će biti malo manje hladno nego danas. Zapravo, ovo jutro iza nas je najhladnije jutro ovog tjedna, u danima pred nama porast će i jutarnja i dnevna temperatura tako da nas i dalje čekaju sunčani i suhi dani”, prognozira Damjana Ćurkov, meteorologinja Dnevnika Nove TV.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...