Paleka u restoranu svjetske televizijske zvijezde u New Yorku promovirao Zadar

Prezentacijskom večerom za 40 uzvanika u kultnom njujorškom restoranu Felidia Turistička zajednica grada Zadra počela je višednevnu promocijsku aktivnost zadarskog turizma u New Yorku. Radni tim TZ Zadar koji će nekoliko dana boraviti u New Yorku predvodi direktor TZ Zadar Mario Paleka, a sa svojim će štandom sudjelovati na jednom od najvećih američkih turističkih sajmova The New York Time Travel Show koji se otvorio u petak. Zadarski štand je dio zajedničkog nastupa HTZ-a i turističkih zajednica drugih dalmatinskih županija.

Večera u restoranu Felidia u vlasništvu gastronomske svjetske televizijske zvijezde Lidije Bastijanich bila sjajan uvod u promociju Zadra na tako važnom turističkom sajmu.

Uzvanici su bilo turistički agenti, među ostalim i Wanda S. Radetti iz tvrtke VisitCroatia.com te utjecajni turistički novinari poput kolumnista The New York Timesa Davida Farleya, koji je lani uvrstio Zadar na 11.mjesto  liste od 52 destinacije koje američki turisti moraju posjetiti. Uz ostale na večeri je bio i veleposlanik Hrvatske u SAD-u Pjer Šimonović sa suprugom, pa i jedan od prvih hrvatskih diplomata, a danas predstavnik Podravke u SAD-u Zadranin Domagoj Kero.

Večeru od devet sljedova u kojima su u New York preneseni okusi Zadra i njegovog kraja zajednički su pripremili chefovi restorana Foša, Kornat i Bastion Saša Began, Damir Pjerino Stoiljković i Ivan Turković. Sljedove su pratila vina Kraljevskih vinograda i Vinarije Fiolić, a od početka ove zadarske večeri vladala je sjajna atmosfera s puno dobrih vibracija. Tome je osobito pridonijela baš Lidija Bastijanich, koja je kao pravi domaćin predstavila sva jela koja su pripremili zadarski kuhari.

Kako su u nekoliko jela glavni sastojci bili paški sir i paška skuta, o tim se autohtonim proizvodima gđa Bastijanić naširoko i strasno raspričala.

Troškove prezentacije Zadra i njegovog turizma zajednički snose Turistička zajednica grada Zadra, restorani iz kojih su stigli talentirani zadarski kuhari te dvije vinarije koje predstavljaju vinske boje Zadra u New Yorku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...