Avion iz Njemačke sa 143 putnika iznenada sletio u Zadar

Avion njemačkog avioprijevoznika sa 143 putnika na liniji Duesseldorf – Split sinoć je sletio u zadarsku zračnu luku, a ne u splitsku, doznaje se od voditelja Službe za prihvat i otpreme u splitskoj zračnoj luci Mate Melvana.

“Taj je zrakoplov trebao u splitsku zračnu luku sletjeti u 18.55 sati, ali kad je bio u blizini Zadra, i prije no što se usmjerio ka Splitu, pilot je odlučio sletjeti u zadarsku zračnu luku”, rekao je Melvan za Hinu.

Nisu mu poznati razlozi slijetanja tog zrakoplova u Zadar, ali je rekao da pilot takvu odluku donosi radi sigurnosti putnika.

“U takvim slučajevima postoje tri moguća razloga za slijetanje zrakoplova u drugu zračnu luku, a to su: uvjeti na pisti gdje treba sletjeti, uvjeti u zraku i uvjeti vezani uz putnike u zrakoplovu. Nije nam poznato koji je od ovih razloga utjecao da se zrakoplov spusti u zadarsku luku”, rekao je Melvan.

Dodao je da su u vrijeme predviđeno za slijetanje tog zrakoplova uvjeti u splitskoj zračnoj luci bili standardni i bez poteškoća i da se pet minuta nakon termina predviđenog za slijetanje njemačkog zrakoplova u tu zračnu luku prizemljio jedan drugi putnički zrakoplov.

Melvan je izvijestio da su putnici iz Splita, njih 106, koji su trebali njemačkim zrakoplovom iz Splita otputovati za Duesseldorf prenoćili u hotelu te su autobusima prevezeni u Zagreb odakle će u poslijepodnevnim satima zrakoplovom putovati u Njemačku.

Po njegovim riječima, u srijedu je zbog jakog vjetra jedan zrakoplov umjesto u dubrovačku zračnu luku preusmjeren u splitsku zračnu luku, a i dan ranije tri zrakoplova koja su letjela za Dubrovnik, također su, zbog jakog vjetra, preusmjerena za Split.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...