tri moguća razloga

Avion iz Njemačke sa 143 putnika iznenada sletio u Zadar

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Avion njemačkog avioprijevoznika sa 143 putnika na liniji Duesseldorf – Split sinoć je sletio u zadarsku zračnu luku, a ne u splitsku, doznaje se od voditelja Službe za prihvat i otpreme u splitskoj zračnoj luci Mate Melvana.

“Taj je zrakoplov trebao u splitsku zračnu luku sletjeti u 18.55 sati, ali kad je bio u blizini Zadra, i prije no što se usmjerio ka Splitu, pilot je odlučio sletjeti u zadarsku zračnu luku”, rekao je Melvan za Hinu.

Nisu mu poznati razlozi slijetanja tog zrakoplova u Zadar, ali je rekao da pilot takvu odluku donosi radi sigurnosti putnika.

“U takvim slučajevima postoje tri moguća razloga za slijetanje zrakoplova u drugu zračnu luku, a to su: uvjeti na pisti gdje treba sletjeti, uvjeti u zraku i uvjeti vezani uz putnike u zrakoplovu. Nije nam poznato koji je od ovih razloga utjecao da se zrakoplov spusti u zadarsku luku”, rekao je Melvan.

Dodao je da su u vrijeme predviđeno za slijetanje tog zrakoplova uvjeti u splitskoj zračnoj luci bili standardni i bez poteškoća i da se pet minuta nakon termina predviđenog za slijetanje njemačkog zrakoplova u tu zračnu luku prizemljio jedan drugi putnički zrakoplov.

Melvan je izvijestio da su putnici iz Splita, njih 106, koji su trebali njemačkim zrakoplovom iz Splita otputovati za Duesseldorf prenoćili u hotelu te su autobusima prevezeni u Zagreb odakle će u poslijepodnevnim satima zrakoplovom putovati u Njemačku.

Po njegovim riječima, u srijedu je zbog jakog vjetra jedan zrakoplov umjesto u dubrovačku zračnu luku preusmjeren u splitsku zračnu luku, a i dan ranije tri zrakoplova koja su letjela za Dubrovnik, također su, zbog jakog vjetra, preusmjerena za Split.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar