Glavni ravnatelj policije o slučaju Ćelić: “Nismo imali saznanja o tajnom zadatku”

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina komentirao je slučaj bivšeg zamjenika ravnatelja policije Josipa Ćelića kojeg je prekršajni sud u Zadru pravomoćno oslobodio zbog vožnje brzinom trostruko većom od dopuštene u naseljenom mjestu.

Prema presudi, Ćelić nije kriv jer je bio na službenom zadatku, a u takvoj situaciji policijski službenik smije kršiti prometna pravila, odnosno za njega ne vrijedi ograničenje brzine.

Na pitanje je li moguće da policajac, odnosno zamjenik ravnatelja policije sam ide na zadatak, a da to ravnatelj ne zna, Milina je rekao:

“Saznanje o tom događaju nismo imali dok nije objavljena snimka, kao glavni ravnatelj ni svojim najbližim suradnicima ne dajem pojedinačne zadaće, vodim računa o funkcioniranju sustava. I u ovom slučaju ste vidjeli da je sama  policijska postaja nakon medijske objave podnijela prekršajni nalog, a ja kao glavni ravnatelj tu više nemam prostora i ne mogu zaustavljati postupke. Napravili smo što smo trebali”, donosi N1.

Tvrdnje Čelića da je ravnatelj policije ipak znao da je bio na tajnom zadatku, Milina je rekao da takve pojedinačne razgovore neće dijeliti s javnošću, a odgovorio je i na pitanje koliko je uobičajeno da zamjenik ravnatelja policije sam ide na tajni zadatak.

“Svi suradnici imaju svoj djelokrug rada i zadaće”.

Pošto je riječ o pravomoćnoj presudi u kojoj je Ministarstvo unutarnjih poslova bilo tužitelj, Milina je kratko komentirao zašto se nisu žalili.

“Policija je podnijela prekšrajni nalog i neću komentirati ništa što se sudske odluke tiče”, te rekao i zašto je prihvatio ostavku gospodina Čelića, te je li imao saznanja o tajnom zadatku.

“Sve sam vam objasnio činjenično stanje. Nismo imali saznanja o takvom događaju. Vidjeli ste da je poduzet prekršajni postupak i nisam imao mogućnosti više ništa poduzimati”.

Dodao je i da postoje mogućnosti da policajci privatnim vozilom idu na zadatke.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...