MJERE Očekuju se odgode plaćanja poreza i kredita; U turizmu bez boravišnih pristojbi, koncesija….

Vlada je pripremila paket mjera za pomoć gospodarstvu kojeg bi trebala usvojiti već sutra (utorak) i potom uputiti u daljnju proceduru, piše Jutarnji list.

Riječ je o dva seta mjera. Prvi se odnosi na one za čiju je provedbu potrebno izmijeniti zakone i podzakonske akte, a drugi su potezi za koje su ovlašteni ministri, svaki u svom resoru. Ministri imaju konkretne zadatke koje će provoditi u području svoje nadležnosti, piše Jutarnji.

Premijer Plenković je kazao da će se pripremiti 13 zakonskih prijedloga, a intervencije za pomoć gospodarstvu provodit će se kroz ministarstva financija, gospodarstva, poljoprivrede, turizma i rada.

Mjere su odgode plaćanja davanja, ubrzanje korištenja velikih europskih fondova na način da se sredstva prenamijene za ono što je potrebnije s ciljem osiguranja likvidnosti malih i srednjih poduzeća, odgoda plaćanja kredita uz mogućnost reprograma. Sve te mjere dovest će do slabijeg punjenja proračuna, ali iz Vlade kažu da isplata plaća i mirovina nije upitna.

Ministar turizma Gari Cappelli rekao je da se očekuje oslobađanje plaćanja boravišne pristojbe, koncesija i sličnih davanja na 3 + 3 mjeseca.

No rekao je da se mjere još razrađuju u detalje te da je cilj da se ovaj tjedan donesu, a već od idućeg da se počnu primjenjivati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...