Šime Vrsaljko teško proživljava dane u Madridu, odvojen od obitelji: “Na nekim punktovima je i vojska, to dovoljno govori o ozbiljnosti situacije”

Među mnogobrojnim hrvatskim sportašima, koji zbog pandemije koronavirusa moraju ostati u svojim domovima, nekoliko njih je u totalnoj blokadi. Jedan od njih je i hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko, član madridskog Atletica

Dan nakon što je Atletico u osmini finala Lige prvaka izbacio branitelje titule Liverpool uslijedila je po cijeloj Španjolskoj obustava svih sportskih natjecanja, a ubrzo je označena i totalna karantena. Kako se s takvim načinom života nosi Zadranin Šime Vrsaljko ispričao je u intervjuu za Sportske novosti.

‘Ha, kako, kao i svi drugi ljudi. Postoji briga, pogotovo za obitelj, ali i vjera da će znanost uskoro pronaći odgovor za taj opasni virus. Kad smo se vratili iz Liverpoola, imali smo po planu slobodan dan, a onda su nam javili da se sve zaustavlja do ponedjeljka. No, umjesto treninga uslijedila je potpuna blokada i javili su nam da ostanemo kod kuće i budemo u nekoj vrsti karantene’, kazao je Vrsaljko koji dane u Madridu i karanteni provodi sam jer su supruga i sin Bruno otišli kući u Zadar. Sve su isplanirali jer je Šime trebao s reprezentacijom u Katar na turnir krajem ožujka, a u međuvremenu je sve eskaliralo.

‘Jako mi nedostaju. Bruno je svakim danom sve zabavniji, vrijeme s njim brzo prođe kad imam treninge i utakmice. Sada bismo bili puno više skupa, ali dobro, nadam se da će se sve u što skorije vrijeme normalizirati. Bitno je samo da svi budu zdravi’, dodao je Vrsaljko koji je svakim danom i izolaciji sve nemirniji. Osim obitelji nedostaje mu trening, svakodnevica, adrenalin prije utakmica…

Zapravo, kaže kako je Madrid, grad koji obožava i za koji je rekao da će u njemu vjerojatno ostati živjeti, neprepoznatljiv:

‘Ovdje u okruženju je pustoš, ljudi su se povukli u svoje domove, izlazi se samo u nuždi da bi se nabavilo namirnice. Jako čudna je ta atmosfera i kao da smo odjednom iz jedne ugodne zbilje utonuli u taj blackout. Jučer sam vidio da je na nekim punktovima i vojska, to dovoljno govori o ozbiljnosti situacije. Ne znam što će se dalje događati’, kazao je Vrsaljko koji se u ostatku intervjua dotakao izbornika Dalića koji ga je nedavno posjetio (‘Bila je to neka vrste kontrolne vizite izbornika’), trenera Liverpoola Loppa i njegovih komentara, a dotakao se i moguće odgode Eura ovog ljeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...