22-godišnjak koji je ozlijedio policajca jer ga je zaustavio na punktu završio u zatvoru

Sudac istrage Županijskog suda u Zadru danas odredio istražni zatvor protiv hrvatskog državljanina (22 godine) radi postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela prisile prema službenim osobama u pokušaju, javlja Marijan Bitanga, v. d. predsjednik Županijskog suda u Zadru.

Istražni zatvor je određen radi postojanja opasnosti nastavka kriminalne aktivnosti i temeljem ovog rješenja može trajati do mjesec dana od dana uhićenja osumnjičenika.

Sjetimo, na kontrolno blokadnom punktu, iz smjera Šibenika prema Benkovcu, u utorak  nešto iza 19 sati u Stankovcima, policijski službenici Policijske postaje Benkovac su zaustavili vozilo marke „Fiat Punto“ bez registracijskih oznaka, međutim vozač se oglušio na zapovijedi policijskih službenika te nastavio vožnju.

Službenim vozilom policajci su krenuli u potragu za vozilom, te ga ubrzo sustigli, kojom prilikom su se dvije osobe iz vozila udaljile, dok je vozač ostao u vozilu te i dalje odbijao policijske zapovijedi tako što nije htio niti ugasiti motor niti izići iz vozila da bi potom i fizički nasrnuo na policajca, kojeg je lakše ozlijedio.

Uz uporabu sredstava prisile priveden je u prostorije policije, utvrđeno je kako se radi o 22-godišnjaku nad kojim je tijeku kriminalističko istraživanje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...