Zapaljen auto, prijetnja smrću sabljom, palice i kamenovanje na parkingu; Muškarci u dobi od 37 i 38 godina pod istragom zadarskog DORH-a

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru ispitalo je dvojicu privedenih državljana Republike Hrvatske (1982. i 1983.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv osobne slobode prijetnjom.

Postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičenik točno neutvrđenog dana između 1. i 7. travnja 2020. u Zadru, u cilju da ustraši oštećenika kojeg smatra odgovornim za oštećenje njegovog osobnog automobila koji je nedavno zapaljen, poslao oštećeniku na mobitel više poruka u kojima mu je prijetio smrću nakon čega je sa sabljom u ruci došao u oštećenikovu kuću, a kad ga nije zatekao, osnovano se sumnja da mu je poručio preko jedne osobe koju je zatekao u kući, da će ga pronaći.

Opisanim je postupanjem, osnovano se sumnja, kod oštećenika izazvao dojam da je prijetnju spreman i ostvariti te strah za vlastiti život.

– Osnovano se sumnja da su se osumnjičenici, nakon prethodnog događaja, 7. travnja 2020. u Zadru, zajedno i u skladu s prethodnim međusobnim dogovorom, dovezli osobnim automobilom ispred obiteljske kuće oštećenika, gdje su od njega zatražili da dođe na parkiralište ispred jedne trgovine radi razgovora o paljevini vozila u vlasništvu prvoosumnjičenika. Oštećenik je to prihvatio i dovezao osobnim automobilom na dogovoreno mjesto, gdje mu je, odmah po izlasku iz vozila, drugoosumnjičenik prišao te, osnovano se sumnja, u cilju da mu nanese teške tjelesne ozljede prvo ga udario stisnutom šakom u glavu, te ga počeo gađati kamenjem, da bi ga potom obojica osumnjičenika zajedno oborili na tlo te ga udarali drvenim palicama po tijelu, uslijed čega je oštećenik zadobio teške tjelesne ozljede. Osnovano se sumnja i da je drugoosumnjičenik oštrim predmetom probušio dva pneumatika na oštećenikovu osobnom vozilu, stoji u priopćenju zadarskog DORH-a.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Sjetimo, u utorak poslijepodne oko 17,30 sati policija je zaprimila dojavu kako je na predjelu Bregdetti u Zadru jedan muškarac fizički napadnut od više osoba, koje su se udaljile.

Odmah po saznanju policajci su na mjestu događaja zatekli 29-godišnjeg muškarca, koji je bio ozlijeđen.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...