I jučerašnji oboljeli povezan je s biogradskom bolnicom u kojoj je operiran, u samoizolaciji su tri patronažne sestre i članovi obitelji

I osoba o kojoj je jučer izvijestio županijski Stožer civilne zaštite, a koja je pozitivna na koronavirus, povezana je s biogradskom bolnicom. Radi se o muškarcu koji je sredinom ožujka operiran u Specijalnoj ortopedskoj bolnici, a koji je na kućnu njegu otpušten 24. ožujka. Budući da se radi o teško pokretnoj osobi, o njemu su brinule tri patronažne sestre i članovi obitelji. Prije nego je otišao u bolnicu u Lovran, muškarac je testiran a nalaz je došao pozitivan.

Kako je rekao Alan Medić, pacijent je asimptomatski kliconoša, i bio je u samoizolaciji 14 dana. Od izlaska iz bolnice do testiranja je prošao 21 dan.

S obzirom da je čovjek nepokretan, osobno sam otišao kod njega u kuću i napravio mu rutinski test prije odlaska u  Lovran. Test se vratio pozitivan, a mi smo nakon toga sve tri patronažne sestre i članove obitelji koji su bili s njim u kontaktu stavili u samoizolaciju, rekao je Medić dodajući da su patronažnim sestrama odmah uzeti brisevi te da se čekaju rezultati testova. Za slučaj da neka od sestara bude pozitivna na koronavirus, svi njihovi kontakti i pacijenti s kojima su radile proteklih dana stavit će se u samoizolaciju.

Novinare je zanimalo zašto je spomenutom pacijentu koji je bio nepokretan na vrata dolazila policija kako bi provjerila pridržava li se isti mjera samoizolacije.

Kako je rekla glasnogovornica PU zadarske, Ivana Grbin, policijski službenici radi sprječavanja širenja koronavirusa pružaju pomoć Ministarstvu zdravstva u provjerama kršenja mjera samoizolacije, pa je tako provjera napravljena i u ovom slučaju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...