Maskirani razbojnik (34) mjesecima harao Zadrom; Provalio u sedam frizerskih salona, trgovine, pekaru, kafiće, autoškolu…

U nedjelju nešto iza ponoći policijski službenici Druge policijske postaje Zadar su u ulici Put Gazića u Zadru, ispred vrata trgovine zatekli jednu mušku osobu koja se pokušala udaljiti, međutim policajci su ga sustigli u dvorištu trgovine, te uz uporabu sredstava prisile priveli u prostorije policije. Prilikom zaticanja muškarac je oko vrata nosio masku s prorezima za oči, na nogama čarape preko tenisica, a nedaleko od njega su pronađena odbačena ručna
kliješta.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je kako se radi o 34-godišnjaku, kojeg se sumnjiči da je u nedjelju navečer došao do trgovine, gdje je na prozoru uklonio metalnu prepreku te pokušao otvoriti vrata trgovine u čemu ga je omeo dolazak policijskih službenika. Prilikom pretrage u vozilu kojeg koristi pronađen je i drugi provalnički alat.

Nadalje, 34-godišnjaka se također sumnjiči da je u proteklom razdoblju na području Zadra počinio više kaznenih djela imovinskog karaktera: 18 teških krađa i 2 krađe, sveukupne materijalne štete oko 80.000,00 kuna. Tako ga se sumnjiči da je od listopada do prosinca mjeseca prošle godine provalio u pet frizerskih salona, ulica Antuna Barca, Ante Starčevića (2), Stjepana Radića, Miroslava Krleže dok je u salon u ulici dr. Franje Tuđmana pokušao provaliti.

Nadalje, u vremenu od siječnja mjeseca ove godine do uhićenja, sumnjiči ga se da je provalio u dva frizerska salona, dva salona za uljepšavanje i cvjećarnicu (ulica Ante Starčevića, Novogradiška ulica, Franka Lisice), a isto tako u dvije trgovine trgovačkog društva (Ante Starčevića, Ive Mašine), pekarnicu (Stjepana Radića) te u dva ugostiteljska objekta (Obala kneza Branimira i Miroslava Krleže) te da je počinio dvije krađe, jednu u trgovini, a jednu u prostorije autoškole, odakle je tijekom provala i krađa otuđivao novac. Protiv 34-godišnjaka je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog teških krađa i krađa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...