Medić: “U domove za starije uveli smo obvezno mjerenje temperature”

Nakon što je u Splitu došlo do proboja virusa u Dom za stare i nemoćne, novinare je danas zanimalo kakva je situacija u zadarskim domovima.

Razgovarao sam s ravnateljem zadarskom doma za starije, Markom Buljatom odmah nakon što se dogodilo ovo u Splitu. Oni su spremni. Mjere smo uveli odavno, nema ulaza i izlaza, posjeta ni donošenja potrepština poput hrane i pića korisnicima. U tom ali i drugim staračkim domovima na području županije uvedene su posebne mjere koje vrijede za medicinsko osoblje, njegovatelje i korisnike doma, rekao je župan Longin.

Dr. Alan Medić osvrnuo se i na privatne domove.

Riječ je o osjetljivoj populaciji i to nam je jedna od strateških točaka. Najveća opasnost je da djelatnik unese virus, tako da smo uveli mjere obaveznog mjerenja temperature, nošenje maske prilikom kontakta sa štićenicima. Svaki dom ima isti naputak, a mjera se pokazala učinkovita, rekao je Medić.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...