Na ulazu u crkvu dezinficijens umjesto svete vode, broj vjernika nije ograničen

Crkve diljem zemlje dobile su upute kako od subote otvoriti vrata vjernicima i svete mise organizirati u skladu s epidemiološkim mjerama.

Prema uputama koje su crkve dobile za organiziranje mise, na ulazu će vjernike umjesto svete vode dočekivati dezinficijensi.

Misu će vjernici pratiti uz razmak od dva metra, a njihov broj se neće ograničavati.

U slučaju da vjernika ipak bude previše, dio njih misu će pratiti izvan crkve, gdje će župnici osigurati razglase. Pričest će se primati u ruke, a mir će se dijeliti bez rukovanja.

”Sigurnost je prije svega na prvom mjestu i onda da sveta misa uistinu bude sastavljena od službe Božje i žrtve Kristove. Sve ostale manje bitne stvari – ulazak bez svete vode, pričest na ruku, mjere razmaka – nebitne su za svetu misu, a jako su bitne za zdravlje ljudi i na njih će se jako dobro paziti”, kazao je crkveni pravnik velečasni Mato Mićan.

Biskup Hrvatske biskupske konferencije kazao je da mu je što ”sadašnje okolnosti omogućuju ublažavanje odredaba, a to u životu Crkve budi nadu za postupno vraćanje u redovitije oblike liturgijskih i molitvenih okupljanja te pastoralno-katehetskoga djelovanja”, donosi dnevnik.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...