Pobija se presuda i traži kazna u dužem trajanju: “30 godina nije primjereno težini kaznenih djela”

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je 14. travnja 2020. podnijelo žalbu protiv presude Županijskog suda u Zadru od 18. ožujka 2020. kojom je optuženi hrvatski državljanin (1965.) proglašen krivim zbog počinjenja četiri kaznena djela teškog ubojstva u pokušaju u veljači 2019. godine u Pagu.

Počinio ih je na štetu svoje četvero maloljetne djece, te je osuđen na kaznu zatvora u ukupnom trajanju od trideset godina i izrečena mu je sigurnosna mjera obveznog psihijatrijskog liječenja.

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru pobija prvostupanjsku presudu zbog odluke o kazni smatrajući da ona nije primjerena težini počinjenih kaznenih djela te da njom nije u cijelosti ostvarena svrha kažnjavanja pa je u žalbi predloženo da Vrhovni sud Republike Hrvatske preinači prvostupanjsku presudu izricanjem optuženiku kazne zatvora u dužem trajanju, stoji u obrazloženju.

Sjetimo, u ožujku Josip Rođak je proglašen krivim za četiri ubojstva u pokušaju. Za svako nedjelo dobio je osam godina, a jedinstvenom je kaznom osuđen na 30 godina zatvora.

Optužnica ga tereti da je 28. veljače 2019. oko 6 sati, u kući u Pagu gdje je sa suprugom i djecom bio podstanar, svoje četvero djece dok su spavala uzeo iz spavaće sobe te ih jedno po jedno, u namjeri da ih ubije, bacio s terase ispred ulaznih vrata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...