Cestitka_Uskrs

Slovenci i Austrijanci stižu na ljetovanje u Hrvatsku? Capelli: “Znat ćemo kroz 15 dana”

Ministar turizma Gari Cappelli kazao je, komentirajući situaciju s koronavirusom, da će se u sljedećih 15 dana vrlo puno toga dogoditi.

“Promet je jedna od najbitnijih stvari. Razmišlja se o javnom prijevozu, vjerujem da ćemo uskoro otvoriti kontinent s morem, vidjet ćemo u idućih 15 dana”, kazao je Cappelli i nastavio:

“Idemo u gospodarske mjere, sve smo u detalje pripremili, razgovarat ćemo s epidemiolozima. Uvijek postoje razna mišljenja, mislim da ćemo tijekom petog mjeseca početi realizaciju”, kazao je i dodao da za početak neće biti više isto kao što je bilo prije godinu dana te da je svugdje u Europi strah što s kafićima i restoranima.

“Dali smo gospodarske mjere, zadržali smo radnu snagu koliko toliko, zadržali smo epidemiološku situaciju. Sada već i sama struka govori da pregovaramo s nekim zemljama, da napravimo taj neki granični prijelaz. Razgovarat ću sa Slovenijom. Imamo pripremljene bazne forme kako da to napravimo. Austrijanci žele da se otvore granice s Hrvatskom. Treba deset do petanest dana da sve to dobro iskomuniciramo. Imamo ogromne pomake u testiranju. Vidjet ćete da ćemo za sedam dana dobiti optimizma da razgovaramo o turističkoj sezoni”, kazao je ministar Cappelli, prenosi RTL.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...