Što je sa sajmovima poput Benkovačkog? Capak: “Za sada nema popuštanja!”

Na današnjoj konferenciji Nacionalnog stožera Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, kazao je da je danas prvi dan kada se provodi nova mjera popuštanja.

Inspekcije civilne zaštite diljem zemlje obilaze objekte koji su se otvorili, i sve prve informacije govore da svi rade bez većih uočenih nedostataka. Ono što se eventualno utvrdi odmah se u dogovoru s odgovornim osobama i riješi, kazao je ministar.

Novinari su pitali Stožer što će biti s festivalima, s obzirom na to da su Bavarci odlučili odgoditi Oktoberfest, i što će biti sa sajmovima na otvorenom.

Što se tiče festivala, Oktoberfest je ogroman festival na koji dolaze milijuni posjetitelja iz čitavog svijeta, i oni su očito procijenili da ga ove godine neće moći održati. Mi za sada ne možemo potvrditi ni opovrgnuti da će se festivali i sajmovi kod nas održati. No, mogu reći onima koji žele dugoročno planirati, da zasad ne planiraju okupljanja većeg broja ljudi na jednom mjestu, kazao je Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a.

Što se tiče sajmova na otvorenom, Capak je kazao da zasad nema popuštanja mjera.

Zasad nećemo popuštati mjere koje se tiču takvih događaja, to će biti negdje pri kraju popuštanja mjera ako situacija to dozvoli, kazao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...