Toni Filipi: “Danas je stigla potvrda da je nalaz negativan, sve bih ponovio”

Teškaški prvak Hrvatske Toni Filipi nokautirao je koronavirus. Momak iz mjesta Sali na Dugom otoku od 20. ožujka bio je u samoizolaciji na svojoj zagrebačkoj adresi i uspješno se oporavio od zaraze koju je pokupio na Olimpijskom turniru u Londonu.

Zbog ležernog pristupa usred pandemije organizatori turnira našli su se na udaru žestokih kritika, a natjecanje je nakon 1. kola prekinuto. Hrvatska boksačka reprezentacija vratila se u Zagreb, a Toni Filipi, njegov trener Tomo Kadić (BK Gladijator), bivši boksač Marko Šivolija, koji je bio s njima u pratnji, te izbornik ženske reprezentacije Ante Matas brzo su osjetili prve simptome zaraze.

“Imao sam laganu temperaturu, osjećao sam umor, a kada je moj trener Tomo Kadić dobio pozitivan test, posumnjali smo da sam i ja zaražen”, govori Toni s kojim je Index razgovarao putem Skypea.

“Osjećam se super, počeo sam i trenirati”

Opisao nam je kako je proveo vrijeme u izolaciji i kako se nosio s virusom koji je uspio pobijediti. U ponedjeljak je testiran, a danas je stigla potvrda da je nalaz negativan.

“Pomalo sam i trenirao, nadam se da nisam puno pao u formi. Poštivao sam sve propisane mjere, donosili su mi hranu bez kontakta, a vrijeme sam provodio većinom na mobitelu i uz TV. Ne zamjeram nikome, ni našem Savezu, ni Međunarodnom olimpijskom odboru. Olimpijske igre san su svakog sportaša i opet bih sve ponovio. To je jedna od dvije šanse za plasman na Igre”, kazao je 25-godišnji teškaš koji je odlukom sudaca u Londonu ispao od Ukrajinca Serhija Horškova.

S njim su na turniru bili i roditelji, koji su izolaciju odradili u svom domu na otoku.

“Bilo mi je teško što smo razdvojeni, posebno za blagdane, ali što se mora nije teško. Nisam viđao nikoga. Srećom, roditelji nemaju nikakve simptome”, rekao je.

Iz Međunarodnog olimpijskog odbora nisu ga kontaktirali, ali vidio je pismo isprike Boksačkog saveza, uz želje za brzi oporavak.

“Nitko me nije zvao. Ljudi iz našeg Saveza nisu nas mogli ni dočekati na aerodromu u Zagrebu jer su pravila takva da kontakta nema. I da nismo zaraženi, morali bismo proći proces samoizolacije od 15 dana. Sada je sve super i ja se jako dobro osjećam”, objasnio je.

Londonski turnir će se, kako sada stvari stoje, nastaviti gdje je stao, a Filipi će drugu šansu imati na svjetskim kvalifikacijama u Parizu. Taj turnir trebao se održati u svibnju, a novi datum nije poznat. Svi čekaju da pandemija posustane. Filipi je prvu rundu dobio.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...