Ugostitelji neće otvoriti lokale 11. svibnja! Objasnili svoj potez, a Vladi poslali znakovitu poruku!

Zajednički stav svih ugostitelja u Hrvatskoj je da 11. svibnja neće otvoriti ni kafiće ni restoranekako bi iskazali svoje nezadovoljstvo Vladinim odlukama o ponovnom pokretanju aktivnosti u djelatnosti ugostiteljstva pod ovim uvjetima, rekao je u izjavi za Dnevno predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreba Franz Letica.

Neka ljudi i dalje idu u pekare, benzinske crpke i kioske i tamo kupuju kavu i ispijaju je po ulicama i parkovima jer Vlada očito smatra da ti objekti udovoljavaju epidemiološkim mjerama za razliku od nas ugostitelja koji smo obučeni za pripremu i posluživanje kave uz najviše sanitarne i higijenske standarde, ironično je Vladi poručio Letica dodavši da prema njihovim saznanjima jedna benzinska crpka dnevno izda 900 kava, a kiosk 600 dok ugostitelji ne rade i zbrajaju gubitke.

Nema nam smisla raditi pod ovim uvjetima, odnosno za deset gostiju u lokalu, i radije ćemo ostati zatvoreni, kaže Letica dodavši da im je “previsoka cijena primjene dvostrukih kriterija”.

Podsjetimo, Vladinom odlukom o relaksaciji mjera za 11. svibnja predviđeno je otvaranje samo onih lokala koji imaju terase uz poštivanje visokih epidemioloških mjera, uz ograničenje rada do 21 sat.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...