Italija danas popušta puno mjera, aerodromi su već puni

Treća faza ublažavanja mjera počela je danas u Italiji i otvaraju se kina, kazališta, koncertne dvorane te ljetni centri za djecu, prenose talijanski mediji.

U nekim regijama posjetitelji će se smjeti vratiti i u diskoteke, no bez plesa, a u zrakoplovima neće biti obvezna udaljenost među putnicima, što znači da će se prodavati karte za sva sjedala, no ručna prtljaga još će biti zabranjena, piše Corriere Della Sera.

Nakon više od tri mjeseca blokade dozvoljena su okupljanja većeg broja ljudi – do tisuću na otvorenom i do 200 u zatvorenom.

U kinima i kazalištima sjedit će se prema ranije utvrđenim rasporedima, a za koncerte propisana je međusobna udaljenost glazbenika od metra te dva metra između dirigenta i orkestra. Slična pravila distanciranja vrijedit će i za zborove, a umjetnici će od kuće morati dolaziti u scenskoj odjeći.

U ljetnim centrima za djecu propisan je maksimalni broj djece na svaku odraslu osobu.

U Lombardiji, koronavirusom najpogođenijoj talijanskoj pokrajini, maske se moraju nositi do 30. lipnja, a mjerenje temperature obvezno je i za zaposlenike restorana i za posjetitelje.

U Venetu diskoteke, događaji na otvorenom, kongresi, sajmovi i kockarnice otvaraju se 19. lipnja.

Najprometniji talijanski aerodrom u Milanu od ponedjeljka pun je putnika.

U Italiji je od covida-19 oboljelo 237 tisuća ljudi, a umrlo je 34.345 osoba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...