Može li Zadar biti epicentar novog vala zaraze? Na turniru bili i Plenković, Grabar Kitarović te cijela zadarska elita

U trenutcima dok očekujemo priopćenje Stožera civilne zaštite Zadarske županije, podsjetimo se malo što se sve događalo na Đokovićevom Adria Touru koji se do danas održavao na Višnjiku a čije je finale prekinuto zbog objave kako jedan od sudionika ima koronavirus.

Naime, tijekom cijelog održavanja turnira, redom, cijela garnitura istaknutih HDZ-ovaca i dužnosnika grada i županije marširali su Višnjikom, pritom nimalo pazeći na još uvijek važeće preporuke i mjere prevencije širenja virusa Covid-19.

Sam Bugarin Dimitrov uz sve kontakte tijekom tiskovnih konferencija, na kojima su sudjelovali brojni novinari, družio se igrajući košarku i sa samim Novakom Đokovićem, ali i cijelom postavom KK Zadra. Dan ranije družio se s mnoštvom mladih Zadrana i Zadranki na Forumu u sklopu Adria Tour Kids Day-a.

Turniru je u subotu prisustvovao i premijer Andrej Plenković. U nedjelju je turnir posjetila i bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Dobili smo informaciju da je Grigor testiran u Monacu i da je pozitivan na korona virus. Trudili smo se ispoštovati sve mjere propisane od srpske i hrvatske vlade, dali smo sve što je potrebno, nažalost je Grigor pozitivan. U ovom trenutku organiziramo sve zdravstvene službe kako bi što veći broj ljudi koji je bio s Grigorom u kontaktu bio testiran. Stupio sam u kontakt sa svim volonterima i sudionicima turnira i zasad nitko nema nikakve simptome, izjavio je novinarima Đorđe Đoković iz organizacije turnira na pressici i nadodao:

Dimitrov je prije ovog bio u Bugarskoj, još ne znamo je li se zaradio tamo ili ovdje. Svi koji su bili u bliskom kontaktu će biti testirani. Mi čekamo nadležne da nam daju upute i dalje ćemo postupiti sukladno tomu.

Đokoviću, Čiliću, Ćoriću, Ivaniševiću… njima je javljeno neposredno pred finale da Dimitrov ima koronu, a Ivanišević je nakon presice izašao na teren i objavio gledateljima da je finale otkazano, izviždali su ga i svi su se pokupili sa stadiona.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...