Ostaje pri svome, ne ide u samoizolaciju: “Bio sam s njima par minuta i tu je priči kraj”

Goran Ivanišević bivši teniski as i trener Novaka Đokovića, objavio je da je pozitivan na koronavirus pa se ponovno postavilo pitanje testiranja premijera Andreja Plenkovića.

Naime, premijer se susreo s obojicom sportaša, a prije nekoliko dana otkriveno je da je na Covid-19 pozitivan srpski prvak Đoković.

“Druženje s tenisačima je trajalo dvije-tri minute”, prenosi N1 današnju izjavu premijera Plenkovića. Podsjetimo, premijer se sa Đokovićem susreo na Adria Touru u Zadru. Poslije toga Plenković se testirao te je njegov nalaz bio negativan, a epidemiolozi tvrde da kontakt koji su srpski tenisač i hrvatski premijer ostvarili ne spada u definiciju “bliskog kontakta”. Isto tako, kažu da Plenković ne mora u samoizolaciju.

Prema fotografijama, premijer je bio i pored zaraženog Ivaniševića. Nakon što je Ivanišević objavio da je pozitivan na virus, Plenković je upitan hoće li se ponovno testirati na što je on odgovorio:

“Tenisači su proveli dane zajedno, drugo je to od dvije-tri minute. To je ta razlika i tu je priči kraj. Konzultiram se s epidemiolozima.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...