“Previše smo se opustili, mjere se trebaju i dalje poštivati”

Idućih dana Nacionalni stožer civilne zaštite predstavit će mjere za slučajeve ako se od koronavirusa razbole turisti kako bi svi točno znali što im je činiti, najavila je u ponedjeljak ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i članica Stožera Maja Grba-Bujević.

Grba-Bujević je pritom poručila da smo se previše opustili - sve antiepidemijske mjere trebaju se i dalje poštivati jer se koronavirusa još nismo riješili.

"Sustav Civilne zaštite ostaje u funkciji te će reagirati istog trena ako se bilo gdje pojavi i najmanje žarište. Time ćemo zaštititi naše stanovništvo, ali i turističku sezonu“, rekla je Grba-Bujević.

"Takvo postupanje dovest će nas u bolju poziciju i za mogući odgovor na drugi val epidemije, ako ga bude, a epidemiolozi i biolozi tvrde da će ga biti", istaknula je.

Ni danas nema novooboljelih 

Nacionalni stožer objavio je u ponedjeljak da u zadnja 24 sata nije zabilježen novi slučaj zaraze koronavirusom, tako da je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2247.

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova i zamjenik načelnika Stožera Damir Trut pohvalio je rad županijskog Stožera civilne zaštite tijekom epidemije, kao i članova svih 23 stožera s 225 članova.

"Velik je to sustav, u državi je preko 570 stožera, u Civilnoj zaštiti 18.000 ljudi, nekoliko desetina tisuća zdravstvenih djelatnika i policije. Formirana je zaliha zaštitne medicinske opreme tako da smo spremni za drugi val zaraze, ako će doći", poručio je Trut.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...