Zadar podnio kandidaturu za Europski grad sporta 2021. godine

Održana online digitalna evaluacija kandidature Zadra za Europski grad sporta 2021. godine.

Zbog situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa, koja je spriječila predviđenu i uobičajenu evaluaciju uživo, danas je u Maloj vijećnici Grada Zadra preko video linka održana digitalna evaluacija kandidature Grada Zadra za Europski grad sporta 2021. godine!

Gradonačelnik Branko Dukić u uvodnoj riječi je predstavio Zadar i značenje sporta u Zadru, nakon čega je pročelnica UO za kulturu i sport Dina Bušić članovima komisije ACES-a (Udruženje europskih prijestolnica i gradova sporta) održala prezentaciju strukturiranu tako da predstavi odnos Grada Zadra prema sportu kroz specifične programske ciljeve i financiranje obrađujući sljedeće teme: programi sportskih klubova, programi za školski uzrast, programi za studente, programi za djecu predškolskog uzrasta, programi za građane, programi i aktivnosti za osobe s invaliditetom, programi suradnje sa znanstvenom zajednicom i s Hrvatskim olimpijskim odborom, aktivnosti na području marketinga i edukacije, organizacija nacionalnih i međunarodnih natjecanja, postojeće stanje infrastrukture i buduća ulaganja te aktivnosti na području sportskog turizma.

Nakon prezentacije, članovi komisije: G. F. Lupattelli, predsjednik  ACES Europe, Hugo Alonso, glavni tajnik, John Swanson, potpredsjednik, Lukas Vorel-Adams, član odbora, Andrea Junger Palanska, članica ocjenivačke komisije, postavljali su pitanja na koja su uz pročelnicu UO za kulturu i šport Dinu Bušić, odgovarali i Snježana Jurinić, pomoćnica pročelnice za kulturu i sport, Denis Karlović, direktor ŠC Višnjik, Josip Miočić, tajnik sportske zajednice Grada Zadra i Jurica Dilber, ravnatelj  javne ustanove Zadarski sport.

Na kraju digitalne evaluacije, predsjednik komisije Gian Francesco Lupattelli, uz žaljenje zbog novonastale situacije s pandemijom koja je po prvi puta promijenila uvjete prezentiranja gradova, čestitao je Zadru na odlično predstavljenoj i pripremljenoj kandidaturi, na iscrpnim odgovorima na sva postavljena pitanja i prenio svoje pozitivne dojmove. Naglasio je da se Zadar može nadati uspješnom ishodu, te da bi mogao biti među gradovima koji će u prosincu u EU Parlamentu u Bruxellesu dobiti priznanje kao Europski grad sporta.

Hugo Alonso, generalni tajnik ACES-a izjavio je: – Zadar ispunjava sve zahtjeve da bi postao Europski grad sporta. Ima infrastrukturu, aktivne ljude, sportske programe, događaje, klubove, sportaše, udruge, aktivnosti! Bilo je izuzetno zadovoljstvo upoznati Zadar kroz sport. Izuzetno sam zadovoljan i impresioniran.

Odluka komisije bit će poznata za 15-30 dana, nakon što se odrade evaluacije svih prijavljenih gradova.

Grad Zadar prezentirao se obimnom i pažljivo priređenom dokumentacijom kroz tzv. BID file kojeg čine 102 stranice teksta i popratnih fotografija,  ali i kratkim promotivnim filmom o sportu, sportašima, sportskim klubovima i infrastrukturi u sportu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...