Zadarski HSS: “Uskrsnice se isplaćuju kako bi vladajući pridobili glasove socijalno najugroženijih”

Povodom objave Grada Zadra kako će krajem tjedna započeti sa isplatom privremeno odgođenih uskrsnica umirovljenicima sa najmanjim primanjima, zadarski HSS priopćenjem se obratio javnosti, a pogotovo, kako kažu, tim istim umirovljenicima, kako bi upozorili na pokušaj kupovanja glasova javnim novcem.

“Kao što javnost već zna, isplata uskrsnica ove godine je odgođena zbog situacije s koronavirusom, iako postoji niz drugih izvora pomoću kojih su se mogla namaknuti ova sredstva, bez da se dira ne samo u umirovljenike, već u socijalno najugroženiji dio njih. Međutim, to nije najveći problem u ovoj situaciji, već isplata koja dolazi na red baš u predizbornoj kampanji. Smatramo da je Grad mogao i trebao isplatiti uskrsnice ili prije ili nakon same kampanje, a ovakav čin nas navodi na zaključak da isplata služi kako bi vladajući pridobili glasove socijalno najugroženijih javnim novcem.

Time naša lokalna samouprava šalje lošu poruku i potvrđuje staru boljku našeg sustava, a to je da socijalna
izdvajanja služe za pridobivanje glasova, te da nemaju isključivo funkcionalnu ulogu.

Stoga pozivamo javnost da objektivno sagleda ovu odluku Grada Zadra, a umirovljenike da se ne dovedu u situaciju u koju ih neki očito žele dovesti, da glasaju radi nekoliko stotina kuna novca koji su
i tako preplatili kroz svoj radni vijek.”

GO HSS Zadar

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...