“Zašto Turbić još nije izbačena iz stranke? Kalmeta i županijski HDZ-ovci misle da 10 tisuća eura i nije neki novac”

Županijski vijećnik Akcije mladih, Marko Pupić-Bakrač priopćenjem se osvrnuo na afere HDZ-a, a upitao se i zašto HDZ-ova načelnica Gračaca, Nataša Turbić, koja se nalazi u pritvoru, nije isključena iz stranke. Priopćenje donosimo u nastavku:

“Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je da bi svi koji su završili u pritvoru, uključeni u afere vjetroelektrane i pašnjaci trebali biti izbačeni iz HDZ-a te je zatražio hitno pokretanje takvih postupaka ističući kako je “HDZ privržen borbi protiv korupcije“.

Županijski ogranak Šibensko-kninskog HDZ-a hitro je ispunio Plenkovićev naputak i dokazao svoju „privrženost“ borbi protiv korupcije, barem na formalnoj razini. Josipa Rimac je prije 5 dana po hitnom postupku izbačena iz HDZ-a. Međutim županijski ogranak zadarskog HDZ-a čak ni na formalnoj razini nije spreman pokazati da je za borbu protiv korupcije. Odbijaju provesti naputak predsjednika stranke. Nataša Turbić koja je u pritvoru zbog afere pašnjaci još nije izbačena iz HDZ-a, a Elvira Sterle protiv koje je PU zadarska podnijela kaznenu prijavu zbog pašnjaka u Gračacu i dalje je predsjednica kluba vijećnika u Gradskom vijeću Grada Zadra.

Zašto do sada HDZ Zadarske županije nije ispoštovao naputak predsjednika stranke Andreja Plenkovića, a zna se da je u HDZ-u riječ predsjednika zakon ?

Možemo samo nagađati, mogući razlozi su slijedeći:

1. predsjednik ŽO Božidar Kalmeta i sam ima optužnice za puno veće inkriminacije, postupak je još uvijek u tijeku. Pozivao se na presumpciju nevinosti, nije izbačen iz stranke. Kako sada izbaciti Turbićku ? Zar za nju ne vrijedi presumpcija nevinosti ? Opet za Josipu Rimac nije vrijedila presumpcija. U HDZ-u je očigledno kako za koga. Onda valjda nije to…

2. kako izvještavaju mediji, Turbićka je priznala da je uzela 10000 eura ali eto nije ih tražila nego je samo uzela ponuđeno. Možda Kalmeta i županijski HDZ-ovci smatraju da je to u redu kada uzmeš ponuđeno? Da 10 000 eura i nije neki novac zbog kojeg bi trebalo stegovno odgovarati ? Da je u redu namještati natječaje podobnima koji daju mito ?
3. ili su pak u igru oko pašnjaka i vjetroelektrana veće mange županijskog HDZ-a pa se Turbićki šalje poruka samo šuti mi ti držimo leđa, kao svojevremeno bivšem državnom tajniku ?
Što je da je prozirno je.”

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić Bakrač

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...