Koga zvati, 112? Policajac u dućanu u Arbanasima čekao u redu bez maske, naša sugrađanska mu prigovorila: “Samo se nasmiješio i otišao”

Mjere obveznog nošenja maski izazvale su mnogo prijepora u javnom prostoru. No, jedno je zajedničko i onima koji bespogovorno slijede epidemiološke preporuke i grupaciji koja propituje legitimnost odluka stožera – disanje pod maskama nije nimalo ugodno. Vrućine su, zrak je težak, a zaštita za lice dodatno je opterećenje. Nije neočekivano da će se, unatoč zakonskoj obvezi, naći pojedinci koji zbog otpora neće poštivati javnozdravstvene mjere. u tom slučaju, upozoravalo nas se više puta ovih dana, trebamo nazvati 112 ili policiju, a prodavači trebaju odbiti poslužiti takvu mušteriju.

No, što kada dođemo do apsurdne situacije koja se dogodila našoj sugrađanki. Kada se znojite ispod troslojne maske strpljivo čekajući red u dućanu, a policajac ispred vas nonšalantno stoji bez ikakve zaštite. Da, policajac, predstavnik struke koja je simbol poštivanja i provedbe zakona Republike Hrvatske.

– Inače nisam tip osobe koji koja javno problematizira ovakve stvari, ali već sam stvarno isfrustrirana. Svjedočim svaki dan kojekakvim situacijama, vidjela sam kako bakice i djedove ne žele pustiti u dućan jer nemaju masku, kaže nam čitateljica koja je sama policajcu ispred trgovine u Arbanasima prigovorila zbog nepoštivanja mjere.

– Ušla sam jutros u dućan po marendu. Stajala sam u redu, a kraj mene policajac – bez maske! Nitko ništa, prodavačica ne da nije reagirala, nego je još pričala s njim. Napravila sam se malo “luda” i naivna. Izašla sam i sačekala ga ispred dućana. Upitala sam “a, trebate li vi isto nositi maske?”. On se mrtav hladan nasmiješio, rekao “trebali bi”, okrenuo se i otišao.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...