Počeli popusti; Zbog koronavirusa očekuje se sniženje i do 80 posto

Koronakriza je i ranije natjerala trgovce na popuste, pa su tako počela sezonska sniženja.

“Vjerujem da će ići brže. Inače su trgovci kretali s 20 do 30 posto da bi pred istek sniženja došli do 50 posto. Ove godine se očekuje da će se s 30 do 40 posto već krenuti i onda pred istek završiti i na famoznih 80 posto”, rekla je Tomislava Ravlić, direktorica Sektora za trgovinu Hrvatske gospodarske komore, piše N1.

S popustima se krenulo i prije samog sezonskog sniženja. Oni koji nisu imali živaca za kupnju sad ih, uz dezinfekciju i maske, imaju još manje. Onda valja i znati da vam, ako dobijete nekakav poklon, u slučaju vraćanja robe prodavač nije dužan vratiti novac.

“Ali, prema dobrim trgovačkim običajima, trebao bi zamijeniti za nešto drugo ako to odgovara potrošaču”, rekao je Tomislav Lončar, tajnik Hrvatske udruge za zaštitu potrošača.

U vrijeme epidemije porasla je online prodaja. Ipak, svaki skok u broju zaraženih, žale se trgovci, odrazi se i na njih.

Najpogođenija je trgovina tekstilom, koja je pala za 26 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

“Očekujemo da bi na sezonskim sniženjima bar mogli uhvatiti nekakvu pozitivnu nulu, ali veliki iznosi od 30 posto povećanja iz prethodnih godina ove godine, bojimo se, neće biti ostvarivi”, rekla je Ravlić.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...