Počelo rušenje Zare, Grad pozvao policiju – tvrde da je rješenje o uklanjanju nezakonito!

Jutros je počelo rušenje nekada popularnog kluba Zara Beach na plaži Kolovare kojeg je 2018. godine zatvorila Carina. Tom prilikom na objekt je stavljen pečat uz opravdanje kako je trgovačko društvo Sokol Projekt d.o.o. obavljalo neregistriranu djelatnost.

Prema kasnijem rješenju Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva riječ je o nezakonito izgrađenoj građevini te su Hoteli Zadar danas krenuli u njezino uklanjanje.

Ipak, na teren je došla policija, prema nalogu Odjela za gospodarenje gradskom imovinom iz kojeg tvrde da rješenje nije važeće.

Sjetimo, presudom Trgovačkog suda iz travnja ove godine, društvu Sokol projekt d.o.o. naloženo je da iseli iz prostora. Prema toj presudi Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture predalo je Gradu Zadru na upravljanje dio atraktivnog prostora uz more s nekadašnjim objektom Zara Beach.

Grad Zadar koji je već započeo sa sanacijom obalnog zida, popločavanjem kupališta i šetnice, izradom sunčališta i ugradnjom javne rasvjete na ukupnoj površini od 1400 četvornih metara, preuzeo je tako i nekadašnji klub.

Spor između Hotela Zadar i Grada Zadra se neminovno nastavlja, a nastavlja se i uklanjane nekada modernog okupljališta na Kolovarama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...