Prodaje se trošna zgrada u vlasništvu Grada Zadra za 1,69 milijuna kuna

Pročelnik Tomislav Korona na jučerašnjem Kolegiju gradonačelnika objasnio je Prijedlog Odluke o raspisivanju javnog natječaja za postupak prodaje zgrade položene na nekretnini u vlasništvu Grada Zadra.

Radi o staroj stambenoj zgradi, unutar povijesne jezgre Grada Zadra, na Poluotoku, na adresi Poljana Požarišće br.4,  a zgrada se sastoji od pet stambenih jedinica sa zajedničkim dijelovima i uređajima zgrade i drvarnice.

Ova zgrada izgrađena 1968. bila je u funkciji do unatrag nekoliko godina kada su zbog trajno narušene statike premješteni zadnji korisnici gradskih stanova koji su tamo bili smješteni u svojstvu zaštićenih najmoprimaca.

Naime, zgrada je trenutno u lošem građevinskom stanju sa vidljivim oštećenjima prvenstveno na krovnom pokrovu i kamenom oplošju zgrade gdje su vidljive i vertikalne pukotine na pročeljima. Iz navedenog razloga Grad Zadar postavio je zaštitnu ogradu oko same zgrade kao i oznake upozorenja, s ciljem zaštite prolaznika i stanara obližnjih zgrada, objasnio je pročelnik Korona.

Naveo je kako je Upravni odjel za gospodarenje gradskom imovinom u više navrata zaprimao usmene inicijative  predstavnika stanara obližnjih zgrada sa zahtjevom da se na bilo koji način nešto poduzme kako bi se preveniralo daljnje propadanje ili urušavanje predmetne zgrade, zbog opravdanog straha za njihove nekretnine koje se nalaze u neposrednoj blizini. Konačno, stanari su se obratili i pisanim putem sa potpisanom inicijativom za saniranjem ove trošne zgrade.

Prema Elaboratu procjene vrijednosti nekretnine ovlaštenog sudskog vještaka građevinske struke Marija Kalmete, dipl.ing.građ., ukupna tržišna vrijednost predmetne nekretnine (pet stambenih jedinica sa zajedničkim dijelovima i uređajima zgrade i drvarnice) iznosi 1.690.000,00 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...