Snažno nevrijeme u Zagrebu poplavilo ulice i zgrade, bili problemi i u prometu

Nakon jakog nevremena koje je u petak zahvatilo zapadnu Hrvatsku te oko 21 sat i Zagreb, na terenu su bile sve ekipe zagrebačkih vatrogasaca zbog poplavljenih ulica i zgrada, a bilo je i velikih problema u prometu.

U tijeku je 70 intervencija, a zbog tisuća poziva građana sve linije (193) su zauzete, objavila je malo prije 23 sata na Facebooku zagrebačka Javna vatrogasna postrojba. Sve ekipe su na terenu i molimo za razumijevanje, poručili su. Dodali su da centar grada doslovno pliva pod vodom, da je stotine objekata pod vodom.

Zagrebački holding izvijestio je da su njihove tehničke ekipe na terenu te da je uspostavljen tramvajski promet u oba smjera, ali da je još, zbog kvara tramvaja, u prekidu od Radničke prema Žitnjaku te od Držićeve, Ulicom grada Vukovara do Savske ceste. Na nekim je cestama promet ograničen, a regulira ga prometna policija.

Upozorava se da su zbog velike količine oborinskih voda mogući zastoji te se građanima preporuča da izbjegavaju vožnju, posebice podvožnjacima, do povlačenja vode s kolnika. Tehničke ekipe su na terenu.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) objavio je u petak upozorenja za cijelu zemlju a crveni alarm za zagrebačko i karlovačko područje, za koje su prognozirali mjestimice obilnu kišu i grmljavinsko nevrijeme te moguće i bujične poplave.

Sinoć preminuo i jedan vatrogasac

Iz Vatrogasne postrojbe Zagreb izvijestili su da je tijekom jučerašnje intervencije u Zagrebu preminuo vatrogasac.

“Ima neka moć u dobrim ljudima, oni su jaki i poslije smrti. Događa se da i dalje žive, po svojim djelima i riječima, a najviše po dobroti srca.”

Veliko hvala Davoru Kovačiću, članu DVD Kustošija koji nas je napustio u 53- oj godini života dok je svojom nesebičnošću i hrabrošću čuvao naš voljeni Grad! Sa sinoćnje intervencije radi posljedica nevremena koje je zahvatilo Zagreb Davor se nije vratio svojoj obitelji kojoj u ime JVP Zagreb, cijelog Grada Zagreba i svih naših službi izražavamo najiskreniju sućut kao i cijelom DVD-u Kustošija radi izgubljenog člana. Pomažući pri ispumpavanju vode iz jednog zagrebačkog stana Davoru je pozlilo, unatoč intervenciji Hitne medicinske službe nažalost nije bilo pomoći. Naš heroj odradio je i bezbroj intervencija na sanacijama od posljedica potresa. Veliko hvala za sve, neka ti je laka Hrvatska zemlja”, napisali su vatrogasci na Facebooku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...