Stožer; U Hrvatskoj 86 novih slučajeva zaraze, Beroš moli hrvatske građane da budu disciplinirani

U posljednja 24 sata imamo 86 novozaraženih osoba. Ukupno je od početka epidemije u Hrvatskoj od koronavirusa oboljelo 4.039 osoba.

Dosad se oporavilo 2.729 građana, a iz bolnice je otpušteno 934 osoba, 13 više nego jučer. Kod kuće je oporavljeno njih 1.795, a aktivnih je slučajeva 1.190, što je 14 manje nego jučer.

Hospitalizirano je 136 osoba, četiri više nego jučer, a šest osoba je na respiratoru.

Prosječna dob oboljelih je 47,26 godina.

Dosad je od koronavirusa u Hrvatskoj preminulo 120 osoba, a u ovih 24 sata nemamo preminulih.

– Od današnjih pozitivnih njih 64 je iz samoizolacije, što je značajan podatak, s obzirom da su ti ljudi dobili epidemiološku mjeru nisu bili u mogućnosti dalje širiti virus, rekao je Vili Beroš na pressici nacionalnog Stožera civilne zaštite.

Imamo 82 aktivna pozitivna zdravstvena djelatnika, a njih 477 je u izolaciji, što je 21 manje nego jučer.

– Svjedočili smo izvrsnim rezultatima nakon popuštanja mjera, međutim u zadnjih 20-tak dana dolazi do pogoršanja situacije. Iz tog razloga svakodnevno razmatramo i donosimo selektivne mjere. Najkraći put do suzbijanja epidemije je pridržavanja nužnih mjera i preporuka epidemiologa. Stoga i dalje molimo građane za strpljenje i odgovorno ponašanje. Zahvaljujemo svima onima koji svojim primjerom upućuju kako se treba ponašati i kako je najbolje sprječavati širenje epidemije, poručio je Beroš.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...