Ćorić: “Zaostala sredstva za poticaje bit će isplaćena do kraja ovog mjeseca”

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić izjavio je u subotu navečer da će potpore za očuvanje radnih mjesta poduzetnicima i obrtnicima biti isplaćene do kraja kolovoza, nakon što su se poduzetnici požalili da sredstva uvelike nisu isplaćena.

- Sredstva za lipanj, odnosno srpanj bit će isplaćena do kraja ovog mjeseca. Danas sam se čuo s kolegom Aladrovićem i to mi je potvrdio, kazao je Ćorić za RTL vijesti.

Udruga Glas poduzetnika upozorila je u subotu kako potpore za očuvanje radnih mjesta poduzetnicima i obrtnicima nisu isplaćene za srpanj, a nekima još ni za lipanj.

Razlog zašto je ta sredstva potrebno nešto dulje čekati je nešto kompleksnija procedura obrade zahtjeva u odnosu na razdoblje u prvoj polovici godine, objasnio je Ćorić.

Za najavu poslodavaca da Hrvatsku očekuje val otkaza, Ćorić je rekao da su radna mjesta u Hrvatskoj „obranjena puno bolje od radnih mjesta u najvećoj većini europskih zemalja“. Dodao je da će se nastaviti vladine mjere potpore gospodarstvu za sektore koji će ostati ugroženi, što će ovisiti o intenzitetu gospodarske krize.

Ministar se osvrnuo i na troškove zaposlenika koji rade od kuće, zaključivši da svi troškovi vezani za rad trebaju biti namireni tom radniku, što bi trebalo biti riješeno ugovorom između poslodavca i radnika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...