Đikić: “Virusa ima 20 do 40 puta više, nitko u Hrvatskoj nije siguran. Trebamo se zabrinuti!”

To su ozbiljni brojevi, kazao je znanstvenik Ivan Đikić za N1 komentirajući velik broj novozaraženih. Ako želimo znati koliko nam se virusa širi po Hrvatskoj, moramo više testirati, rekao je.

‘Najgora greška Stožera’

“Kontinuitet nam govori da smo u ozbiljnoj fazi i ta faza ne pada, virus se širi i to je vrlo opasna situacija. Nismo se dobro pripremili, trebali smo imati više testiranja i aktivirati turiste da se testiraju.

Najgora greška koju smo napravili je nerazumljivo dopuštanje da noćni klubovi rade i budu izvor zaraze. To smo trebali ukloniti, ne samo parcijalno, zbog pritiska izvana, nego i zbog naših građana”, rekao je Đikić za N1.

‘Virusa ima puno više’

“Virusa ima puno, puno više, nitko nije siguran u Hrvatskoj, virusa ima 20 do 40 puta više”, kazao nam je znanstvenik. “To je ogroman broj, na granici da dođe do eksponencijalnog rasta, na tome se trebamo svi zabrinuti”, rekao je.

“Ako želimo znati koliko nam se virusa širi po Hrvatskoj, moramo više testirati”, rekao je. “Dva mjeseca nedovoljnog testiranja i nepravilnog ponašanja dovelo nas je u ovu situaciju. Velika je opasnost za građane u devetom mjesecu kad se vrate u škole i na posao”, rekao je znanstvenik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...