Gotovina održao govor u Kninu: “ Puno je vremena prošlo, ali nikada nije kasno učiniti dobro”

Ante Gotovina, umirovljeni general pukovnik, održao je govor kao uvod ceremoniji na kojoj je predsjednik Zoran Milanović podijelio odlikovanja umirovljenim generalima.

“Sretan sam što smo svi zajedno u Kninu, ovdje na ovoj tvrđavi kralja Zvonimira. U predvečerje velike obljetnice koja nas svake godine vraća u ono vrijeme i podsjeća na sve naše ljude.

Pozdravljam vas gospodine predsjedniče i vrhovni zapovjedniče hrvatskih oružanih snaga Republike Hrvatske. Gospodine ministre obrane, gospodine načelniče Glavnog stožera. Gospodo zapovjednici iz domovinskog rata.

Pozdravljam sve vojnike, dočasnike, časnike, zapovjednike hrvatskih snaga.

Puno je vremena prošlo od završetka rata, ali nikad nije kasno učiniti dobro, učiniti pravedno. Hvala institucijama hrvatske države, Ministarstvu obrane, Glavnom stožeru Oružanih snaga, vama gospodine predsjedniče na odlukama o dodjeli visokih državnih odličja časnicima, zapovjednicima iz Domovinskog rata i postrojbama iz sastava Domovinskog rata i hrvatskih snaga.

Dragi prijatelji, svojom hrabrošću i nesebičnim zauzimanjem za domovinu u ono za naš narod sudbonosno vrijeme, zajedništvom svih nas izgradili smo hrvatsku vojsku spremnu i sposobnu obraniti se, okončati nametnuti rat i stvoriti pretpostavke za trajni mir.

Čestitam vama na zasluženim odličjima, visokim državnim priznanjima. Želim vam ugodnu večer. Vidimo se ujutro na Dan pobjede, Dan branitelja i Dan domovinske zahvalnosti.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...