Gužve prema moru od ranog jutra. Na ulazu u Hrvatsku kolone, čeka se po sat vremena

Pojačan je promet na većini cesta prema moru, tijekom dana moguće su gužve na glavnim cestovnim pravcima, na A1, A6, A3, Jadranskoj magistrali, Istarskom ipsilonu, trajektnim lukama i pristaništima te na graničnim prijelazima, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Najveće su gužve, kako javlja HAK, na autocesti A1 Zagreb – Split – Ploče između naplatne postaje Lučko i čvora Karlovac u smjeru Dubrovnika.

Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice u unutrašnjosti.

Kolone već i na granicama

Kolona teretnih vozila kraj graničnog prijelaza Bajakovo duga je oko kilometar. Stvaraju se gužve i na granicama sa Slovenijom i Mađarskom. Na Goričanu se na ulazu u Hrvatsku čeka oko sat vremena, dok se na Maclju čeka oko pola sata.

Očekuju se gužve i na izlazu

Tijekom vikenda se očekuju i gužve na izlazu iz Hrvatske, budući da je Slovenija stavila Hrvatsku na svoju crvenu listu.

Jučer smo svjedočili pojačanom odlasku britanskih turista iz Hrvatske, koji se uistinu može nazvati i bijegom, što je sasvim logično s obzirom na rok koji im je dala njihova vlada za povratak bez obvezne samoizolacije. Sve je dovelo i do drastičnog poskupljenja avionskih karata što je bilo dodatno neugodno iznenađenje za britanske turiste koji su se odlučili vratiti u zemlju.

U Hrvatskoj je jučer bilo 20 tisuća turista manje nego dan prije, od čega su 4354 Slovenca manje i, prema podacima njemačke turističke zajednice, oko četiri tisuće Nijemaca manje.

Podsjetimo, Slovenija je prije dva dana stavila Hrvatsku na svoju crvenu listu, što znači da će svi koji ulaze u Sloveniju iz Hrvatske, uključujući i slovenske državljane, morati u dvotjednu izolaciju. Tranzit kroz Sloveniju će i dalje biti moguć.

Slovenci se s odmora bez obvezne karantene mogu vratiti najkasnije u ponedjeljak, javlja Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...