Šetnica je poprimila završnu formu; Radovi još dva mjeseca, potom nabavka kućica

Na području grada Zadra tri projekta grade se EU sredstvima ukupne vrijednost veće od 100 milijuna kuna. Značajna su to ulaganja u kulturu grada, te u stvaranje novih kvalitetnih sadržaja koji će doprinijeti podizanju razine kulturne i društvene ponude na novi, viši nivo.

Jedan od njih su radovi na jučerašnjoj prometnica, uskoro kulturno povijesnoj šetnici s markicom UNESCO-a

Premda su radovi u punom jeku, te se trenutno radi dionica između Muzeja antičkog stakla i bivše Tehničke škole, na većem djelu bedema šetnica je već poprimila svoju završnu formu. U ovom trenutku dovršavaju se betonski radovi, postavlja komunalna oprema i uređuje hortikultura.

Izvođač radova je dobrom organizacijom i angažiranošću obavio većinu zahtjevnih građevinskih radova, te mu je za izvršenje postavljenih ugovornih rokova preostalo još 2 mjeseca vremena u kojem će vjerujemo završiti sve preostale radove.

Nakon toga preostaje nabavka specijaliziranih kućica koje će upotpuniti sadržaje bedema na bastionu kod gradske tržnice, te postavljanje interpretacijskih sadržaja kojima će se ispričati važne povijesne crtice o zadarskim bedemima.

Klupice s pogledom na more
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...