Kako će izgledati Advent u Zadru za vrijeme korone? Paleka: “Bit će koncipiran potpuno drugačije, zasigurno neće izgledati kao lani”

Police trgovina već su preplavili božićni ukrasi, a do Božića je još manje od sto dana. Teško je pomisliti na Božić i ne sjetiti se šušura na zadarskim trgovima i ulicama, adventskih kućica, dobre zabave, glazbe, koncerata, uživanja u blagdanskim delicijama, jednom riječju, manifestacije Advent u Zadru, koja je prošle godine u 44 dana okupila više od 17 tisuća gostiju. Kako će to izgledati ove godine s obzirom na pandemiju koronavirusa, otkrio nam je Mario Paleka, direktor TZ Grada Zadra.

Kakvi su planovi za ovu godinu?

– Promišlja se o organizaciji Adventa 2020. godine, a moram napomenuti da staru slavu, odnosno, Advent kakav smo imali prošle godine nije lako dostići s obzirom na epidemiološku situaciju i sve što nam se dogodilo u 2020. No, treba otvoriti oči i uši i pratiti situaciju i shodno tome reagirati, na vrijeme. Već smo odradili preliminarne razgovore i sastanke povodom Adventa. Nije lako donijeti neke odluke, pogotovo kada znamo da se iz dana u dan epidemiološka slika u Hrvatskoj i našoj županiji mijenja. Vjerujemo da će ona biti povoljna i da ćemo sukladno tome moći organizirati jedan oblik Adventa. On zasigurno neće biti jednak kao prošle godine, bit će koncipiran potpuno drugačije, kaže Paleka i dodaje da se razmišlja u pravcu da se cijeli Poluotok okiti, da se postave razno razne instalacije, a zamišljena je i promenadna šetnja kroz grad i preko bedema.

– Sadržaja definitivno neće nedostajati, a uključeni su svi, od Grada Zadra, Tržnice Zadar, Turističke zajednice Grada Zadra. Ekipa koja je proteklih godina koja je odradila jedan jako dobar posao ažurno prati situaciju i promišlja u kojem pravcu bi Advent trebao ići.

S obzirom da je Muraj gotov razmišlja li se o tome da se dio Adventa prebaci gore?

– Promišljamo, no nismo izuzeli činjenicu da je to dosta otvoren prostor, radi se o zimskim mjesecima, a tamo je dosta vjetrovito i neće to baš biti jednostavno, pogotovo ako tamo budu određene aktivnosti poput malih manifestacija koje se trebaju odvijati na tom prostoru. Teško je u ovom trenutku reći kako će Advent u potpunosti izgledati, ali da o tome razgovaramo i da je već odrađen veliki dio posla, to da. Cijelo vrijeme smo inzistirali da advent bude kompaktan, a sada će se po prvi put to i dogoditi. Moći ćemo raspršiti i izgledat će vrlo zanimljivo, kako za građane, tako i za sudionike.

Neke stvari moramo zadržati u tajnosti, jer kakav bi to bio advent da nema iznenađenja. Postavili smo zaista visoke standarde prošle godine i jasno da će građani očekivati da advent ide u tom pravcu, rekao nam je Paleka.

Na linku pogledajte našu fotogaleriju i prisjetite se kako je Advent izgledao prošle godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...