Glasovac Plenkoviću: “Elegantno migoljite od vaše odgovornosti”

Nakon dviju izvanrednih sjednica, novi saziv Hrvatskog sabora u srijedu je počeo svoju prvu redovnu sjednicu i redovno jesensko zasjedanje.

Sjednica je počela “aktualnim prijepodnevom” tijekom kojega će 41 zastupnik postaviti pitanje premijeru Andreju Plenkoviću i njegovim ministrima.

SDP-ova Sabina Glasovac pitala je premijera Plenkovića oko člana HDZ-a Tončija Vuksana koji je u računovodstvo škole koju vodi zaposlio svoju kćer, nevjestu i nećakinju.

“Vidite li vi u ovom slučaju potencijalni nepotizam, zloupotrebu položaja i ovlasti i je li vam to normalno. Ako nije što ćete napravit u mandatu kako bi se sredio sustav zapošljavanja u školama?”, pitala je.

Premijer je odgovorio da je vidio samo naslove slučaja, a ne zna detalje, ne djeluje mu ozbiljno i uobičajeno to što se ondje radilo i dakako vjeruje da će odgovorni provjeriti sve. Ističe i da nije moguće imati detalje oko svih natječaja i poručio neka se sve utvrdi.

Glasovac mu je odgovorila da je propustio uvesti licenciranje ravnatelja i što je uvedeno bodovanje na natječajima pa se događa situacija da poželjni kandidati dobiju pitanja ranije pa imaju najviše bodova.

“Elegantno migoljite od stvari koje se tiču vaše odgovornosti i ne želite preuzeti odgovornost. Nešto je trulo u državi Danskoj, a na vama je da maknete tu trulu jabuku, samo je pitanje želite li to”, rekla mu je Glasovac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...