Odbojkaši OK Zadar prvaci mlađeg kadetskog prvenstva Hrvatske održanog u Mocirama i na Višnjiku

Odbojkaško prvenstvo Hrvatske za mlađe kadetkinje i kadete održalo se ovog vikenda u zadarskim dvoranama Višnjik i Mocire. Naslov prvakinja pripao je ekipi OK Split koja je s 2:0 (25:14, 25:11) pobijedila HAOK Mladost dok je kod odbojkaša slavila momčad OK Zadar pobijedivši HAOK Mladost rezultatom 2:1 (20:25,25:17,15:7).

Odbojkašice OK Split na prvenstvu su pokazale impresivnu igru izgubivši u sedam utakmica samo jedan set, protiv OK Olimpik u polufinalu. Zadovoljstvo pobjedom i igrom svoje ekipe na prvenstvu nije skrivala trenerica OK Split Marina Maleš: “Na turnir smo došli s velikim očekivanjima i to s pravom jer imamo nekoliko reprezentativki u ekipi. Za ovaj trenutak smo se pripremali godinu dana obzirom da smo u prošlogodišnjem finalu nespretno i nesretno izgubile. Protiv ekipe Mladosti uvijek je izazov igrati, no vjerovali smo u našu igru. Od početka do kraja smo igrali jako dobar i kvalitetan turnir što je urodilo i dobrim rezultatom. Sretni smo što smo napokon na vrhu.”

Muško finale donijelo je izjednačenu utakmicu u kojoj je slavila momčad Zadra koje je do naslova doveo trener Antonio Surać: “Ovo je čisti dokaz kako sport nije pravedan i kako nikad ne znaš što možeš očekivati. Prošle godine imao sam posloženu ekipu koja je igrala 5:1 i znala je što treba raditi. Izgubili smo u finalu od MOK Murse 2:1. Ove godine sam prilagodio sustav igre 4:2 ekipi koju imam uz Luku Buljata kojeg bih izdvojio kao kapetana koji je bio pravi vođa na terenu i van njega. Na kraju je ipak presudila borba i želja za pobjedom koja nas je izdvojila od ostalih okupljenih ekipa.”

Treće mjesto u ženskoj konkurenciji pripalo je OK Olimpik, a kod kadeta MOK Mursa Osijek. Najbolja blokerica prvenstva je Aurora Papac (HAOK MLADOST), najbolja tehničarka Kate Lijić (OK SPLIT), najbolja napadačica Tonka Bošnjak (HAOK MLADOST), najbolji libero Tija Kovčo (OK SPLIT), a najbolja igračica prvenstva je Ana Burilović (OK SPLIT). Najbolji bloker turnira je Dino Šoš (MOK MURSA-OSIJEK), najbolji primač Luka Nekić (OK ZADAR), najbolji tehničar Ivan Mustapić (OK RIBOLA KAŠTELA), najbolji napadač Tin Devald (HAOK MLADOST), najbolji libero Tomislav Mamić (HAOK MLADOST) dok je najbolji igrač Luka Buljat (OK ZADAR).

Prvenstvo u Zadru okupilo je 23 kluba u ženskoj i 9 u muškoj konkurenciji. Ukupno više od 450 mladih odbojkaša i odbojkašica zaigralo je tijekom vikenda u Zadru, na sedam terena u dvoranama Višnjik 1 i 2 i Mocire, uz pridržavanje strogih epidemioloških mjera.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...