18-godišnjak se rodio i odrastao u Kanadi, zavolio je nogomet i odabrao Zadar: “Ovdje je tako lijepo!”

Netko tko se rodio i odrastao u Kanadi (Concord, sjeverno od Toronta) i rano zavolio nogomet, pa k tom i postao vratar, te odabrao Zadar za svoj razvoj, doista nije mogao bolje izabrati.

– Sve je tu u Zadru! Moji baka i djed, trenutačno i roditelji i mlađi brat (napomena: njegovi Kulaši su podrijetlom iz Gorice), klub, te sjajno okružje u lijepom gradu u kojemu su ponikli i razvijali se i Danijel Subašić i Dominik Livaković, dvojica najboljih hrvatskih nogometnih vratara – govori Michael Kulaš.

Michael je rođen 2002., visok je 190 i od rujna je član HNK Zadar.

– Prvi sam vratar u juniorima, a pričuvni u seniorima!

Prethodni mu je klub bio FC Glen Shields iz Concorda, klub s nekih 30 godina postojanja.

– Igra se nogomet, igra… Hokej? Kao dijete nešto sam igrao, ali kako se brat opredijelio za nogomet, pošao sam i ja. Odmah sam bio vratar, zavolio sam tu ulogu.

Sve klupske selekcije u matičnom klubu Michael je prošao, a kako je bio uvrštavan i u različite šire selekcije, dobio je prigodu nastupati i u Europi.

– U selekciji LIAC New York (napomena: LIAC je talijansko-američka liga u “socceru”, kako Amerikanci zovu europski nogomet) nastupao sam na utakmicama u Viareggiju. Vodio nas je Joe Balsamo, a utakmice su bile dio kampa.

I onda – Zadar!

– Razgovaralo sam s trenerima i dali su mi preporuku da karijeru nastavim u Europi. Rekao sam već zašto je Zadar prvi izbor.

Michael je član skupine klupskih vratara s kojima radi Krešo Jaklin.

– Dobro je, treniramo, igramo… a polako i učim hrvatski.

Gradom se kreće biciklom, upoznaje ljude, ulice, trgove…

– Ovdje je tako lijepo!

Michael se već izjasnio o tomu tko su za njega najbolji hrvatski vratari. A svjetski?

– Ederson Santana de Moraes, Brazilac u Manchester Cityju. Volim njegov stil, ima eksplozivnost, dosta je smiren, ima autoritet.

Za fotografiranje je, pomalo iznenađujuće, nabavio i – hokejaški dres!

– Ha, ha, ha… u Kanadi nisam nikad nosio ovakav dres. Eto, morao sam doći u Zadar pa navući pravi dres Toronto Maple Leafs. Valjda će jednom i u Zadru onda – pasti snijeg!

Ipak, Michael je pravi nogometaš. Jednog dana možda i Vatreni, tko zna…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...