Djevojka i dva mladića ulazili u kuće starijih osoba u zadarskom zaleđu i krali novac, šteta iznosi 30 tisuća kuna!

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac i Policijske postaje Biograd dovršili su kriminalističko istraživanje nad troje hrvatskih državljana u dobi od 24, 26 i 19 godina, koje se sumnjiči za više imovinskih kaznenih djela na benkovačkom i biogradskom području, i to provala i krađa čime su vlasnicima pričinili ukupnu materijalnu štetu od oko 30.000,00 kuna.

Tako se 24-godišnjak, 26- i 19-godišnjakinja sumnjiče da su 06./07. rujna tijekom noći ušli u kuću 86-godišnjeg vlasnika u mjestu Lišane Tinjske, odakle su iz dnevnog boravka otuđili domaći i strani novac, za vrijeme dok se vlasnik nalazio u kući. Materijalna šteta iznosi oko 4.000,00 kuna.

Isto tako, da su 15.rujna u večernjim satima u mjestu Raštević, ušli u kuću kod 76-godišnje vlasnice odakle su iz spavaće sobe otuđili više stotina kuna, te da su sutradan u Budaku, također u večernjim satima ušli na kat kuće 68-godišnje vlasnice, odakle su otuđili novac i zlatni nakit, ukupne štete oko 25.000,00 kuna.

Također se sumnjiče da su krajem srpnja (23.srpnja) u Biogradu u prijepodnevnim satima ušli u kuću 87-godišnje vlasnice, odakle su otuđili iz dnevne sobe otuđili oko 3.800,00 kuna.

Nadalje, sumnjiče se da su 10.listopada poslijepodne u Sv. Filip i Jakovu došli do kuće 65-godišnje vlasnice te provalili kroz prozor, ušli u unutrašnjost kuće, odakle su otuđili novčanik s novcem, materijalna šteta iznosi oko 1.350,00 kuna. Dok su potom nešto kasnije istog dana u Sikovu, ušli u kuću 71-godišnjaka, gdje su ih ukućani zatekli te su pobjegli, a da nisu ništa otuđili.

Policijski službenici su ih ubrzo nakon dojave pronašli na biogradskom području te svo troje doveli u prostorije policije, gdje je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje. Protiv njih je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog teške krađe i krađe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...