Svjedočili mladići koje je svećenik zaustavio glumeći policajca: “Pretući ću ga i privesti ako se ne smiri, kazao je nakon što ga je prijatelj prepoznao”

Danas se na Općinskom sudu u Zadru održala rasprava u slučaju don Tomislava Vlahovića koji je svojedobno glumio policajca na benkovačkom području i zaustavljao vozila u prometu.

Sjetimo, prije dvije godine Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podignulo je optužnicu protiv don Tomislava, župnika u Perušiću kod Benkovca zbog zlouporabe ovlasti policijskog kapelana.

Na sudu su danas svoju verziju događaja prepričali svjedoci.

Šime Miletić, koji je tog 5. studenog 2018. u večernjim satima bio u automobilu posvjedočio je kako je don Tomislav vozio iza njih, davao im svjetlosne signale da se zaustave, pokušao ih preteči te na kraju kroz prozor gurnuo palicu s oznakom “Stop”.

– Zaustavili smo se i izašli iz auta, iako se odmah vidjelo da palica nije prava, izgledala je kao igračka iz “Kineza”. Bio je drzak, pitao nas je tko nam je dozvolio da napustimo automobil. U tom ga je trenutku prijatelj Luka prepoznao i iznenađeno rekao: “Don Tomislave, to ste vi?”. Svećenik se okrenuo prema meni i poručio kako će ga pretući i privesti ako se ne smiri, kazao je Miletić i ispričao kako su don Tomislavu dali na uvid dokumente. Plan da glumi autoritarnog policajca propao mu je nakon što je ugledao još jedno poznato lice koje zna njegov pravi identitet. Pogled mu se susreo s Matejem koji je ostao sjediti na stražnjem sjedalu automobila. Vlahovića je to očigledno previše uzrujalo pa je ljutito bacio dokumente, sjeo u svoje vozilo i otišao bez riječi.

Mladići su ti koji su nakon incidenta nazvali policiju i obavijestili ih o bizarnoj situaciji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...