Zaražen učenik, cijeli razred je u samoizolaciji; Vicković: “Brojke su dobre. Više od polovice danas zaraženih dolazi iz dvije obitelji”

Korona je još jedan razred osnovnoškolaca na području Zadarske županije odvojila od klupa i društva i poslala u samoizolaciju.

Riječ je učenicima škole “Braće Radić” u Pridrazi.

Doznalo se da je jedan učenik nižih razreda pozitivan na COVID pa je cijeli razred, ukupno 16 učenika, stavljen u samoizolaciju. Oni će do 23. listopada imati nastavu po modelu C, odnosno pratiti će je online. U samoizolaciji su i dvije učiteljice, kaže nam je Šime Vicković, načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

Prema današnjim informacijama, u Hrvatskoj je zaraženo oko 350 učenika i 30-ak nastavnika, u samoizolaciji je njih više od 5 tisuća. Na našem području, na sreću, nije bilo većih problema.

Imali smo slučajeve iz Privlake, Preka, Polače. Prema mojim informacijama, no treba uzeti u obzir da sve škole u županiji nisu u nadležnosti Zadarske županije kao institucije, bilo je zaraženo pet, šest učenika. Zadovoljni smo.

Danas brojimo 748 novih slučajeva zaraze. Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak priznao je da brojke zabrinjavaju i da već možemo govoriti o eksponencijalnom rastu.

Mogu reći da je stanje u županiji jako dobro. Evo, danas smo imali 13 novih slučajeva, od toga je više od polovice zaraženih iz samo dvije obitelji. Možemo biti zadovoljni, vidimo da su uvedene i nove mjere, oko nekih još imamo nedoumica, ali uz njihovo pridržavanje vjerujem kako će stanje ostati povoljno, zaključuje Vicković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...