Energetska obnova zgrade škola u Perivoju Vladimira Nazora teška preko 9 milijuna kuna

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Zadarska županija su u studenom 2017. godine potpisali Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

Projekt „Energetska obnova zgrade Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Gimnazije Jurja Barakovića, Gimnazije Vladimira Nazora, Prirodoslovno-grafičke škole na adresi Perivoj Vladimira Nazora 3/II, Zadar“, je u veljači 2017. godine prijavljen na poziv za dostavu projektnih prijedloga “Energetska obnova zgrada i korištenje  obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja”, a koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

Ukupna vrijednost projekta iznosi 9.326.323,24 kuna od čega se 2.636.585,95 kuna sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj (28 posto), 2.299.231,94 kuna iz Fonda Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU za sufinanciranje provedbe EU projekata (25 posto) te 4.390.505,35 kuna sufinancira Zadarska županija (47 posto).

Glavni ciljevi projekta su smanjenje godišnje potrošnje energije za grijanje u školskoj zgradi u Perivoju Vladimira Nazora Zadar i smanjenje emisije CO2.

Navedeni ciljevi projekta postigli su se energetskom obnovom školske zgrade u Perivoju Vladimira Nazora u Zadru koja uključuje toplinsku izolaciju vanjskih zidova s unutarnje strane, toplinsku izolaciju ravnog krova i zamjenu drvenog krovišta, zamjenu vanjske stolarije te zamjenu unutarnje rasvjete energetski učinkovitijom.

Postignuti rezultati projekta su: energetski obnovljena školska zgrada u Perivoju Vladimira Nazora u Zadru, smanjena potrošnja energije za grijanje, smanjena razina emisije CO2, energetski razred zgrade škole nakon obnove - A, visoka razina udobnosti i kvaliteta rada za djelatnike i učenike unutar školske zgrade, podizanje svijesti o potrebi štednje energije i očuvanju okoliša kod učenika i djelatnika i ravnomjeran razvoj Zadarske županije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...