OPG Matulić ponovno kandidiran za nagradu “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske”

Nagradu „SUNCOKRET ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ svake godine dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” koja svojim aktivnostima radi na ruralnom i regionalnom razvoju Republike Hrvatske. Ove godine, početkom 10 mjeseca objavljen je novi poziv za prijavu za nagradu.

Nagrada se dodjeljuje u sedam kategorija, a sam projekt se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i uz potporu Hrvatske turističke zajednice, ali i drugih resora i institucija.

Jednim od kandidata za Zadarsku županiju je OPG Matulić iz Pašmana koji je kandidiran u kategoriji “Nositelji zaštićenih i marketinških oznaka” jer njegovi proizvodi nose oznaku „Hrvatski otočni proizvod“. Ovu nagradu su osvojili već dva puta, i to 2014. i 2016. godine, piše Otok Pašman.

U petak, 20. studenog, OPG Matulić su posjetili članovi HUTRR-a. Pregledali su gospodarstvo, dobili potrebne informacije te objavili svoj opis OPG-a na svojim stranicama pod naslovom OPG Matulić – Otočni paket emocija.

– Vlasnici OPG-a Matulić, supružnici Ana i Krsto Matulić iz Pašmana postali su zaštitni znak kvalitete utemeljene na otočnoj tradiciji. Predstavnici su nove, mlade generacije koja je shvatila da je otočna izolacija zapravo izvor beskrajne kreativnosti. A da njihova maštovitost i inovativnost uistinu nemaju granica, dokazuju svojim kozmetičkim i prehrambenim proizvodima koji su postali must have, piše HUTRR.

Nakon završenog obilaska svih kandidata i terenskog ocjenjivanja HUTRR će sazvati sjednicu Ocjenjivačkoga suda, obavijestiti prijavitelje i kandidate o rezultatima ocjenjivanja te će slijediti svečana dodjela nagrada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...