Potraga za gradonačelnikom, SDP pregovara s Vučetićem za Zadar: “Istina je, no on nije jedina opcija”

U nedostatku vlastitih, jakih kandidata za gradonačelnike najjača opozicijska stranka u nekim bi sredinama mogla podržati nestranačka imena ili pak kandidate iz drugih, manjih, političkih opcija.

Ponude već „padaju“. Već traju razgovori s uglednim zadarskim filozofom, bivšim saborskim zastupnikom koji je u parlament ušao na listi Mosta Markom Vučetićem, koji se spominje kao potencijalni kandidat za gradonačelnika Zadra.

– Istina je da smo razgovarali i s Markom Vučetićem i da i njega vidimo kao opciju da bude naš kandidat za gradonačelnika Zadra u suradnji s još nekim strankama, ali on nije jedina mogućnost. Sve će se znati kroz mjesec dana. Osobno, ne bih imao ništa protiv toga da Vučetić bude taj, pogotovo ako može oko sebe okupiti kvalitetne ljude, kaže šef zadarskog SDP-a Daniel Radeta za Večernji list.

I sam Vučetić ne odbija novu, potencijalnu ulogu kandidata za gradonačelnika Zadra te poručuje da je spreman i na to ako se pokaže da je to dobra ideja.

– No treba vidjeti jesu li građani za to, a nisam baš siguran da živimo u vrijeme filozofa. No ne odbijam ni tu ulogu ako to znači da se nakon 30 godina makne HDZ, kaže Vučetić i dodaje kako je ključno na lokalnim izborima u Zadru pronaći kandidata koji će dovesti do izlaznosti veće od 60 posto. Za to je potrebno, kaže, izazvati pozitivne emocije ljevice, a da bi se to postiglo, treba izazvati i emocije kod desnice. Je li on taj koji može izazvati emocije, a samim time i natjerati ljude na birališta, tek će se vidjeti.

No HDZ je, kaže Vučetić, u Zadru kadrovski devastiran i sad je prilika da se nešto napravi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...