Pripremite toplu odjeću; U Dalmaciji će sutra zapuhati olujna bura, u gorju se očekuje snijeg

Anticiklonalno polje slabi, približava nam se hladna fronta sa sjeverozapada Europe. Jutros je stoga tmurno, oblačno, ali i maglovito u unutrašnjosti, gdje povremeno pada slaba rosulja.

Oborine ima i duž Jadrana, slabe kiše na srednjem i južnom dijelu Jadrana. Duž obale treba računati na kišu i u nastavku dana, a puhat će slabo do umjereno jugo, i umjereno jako prema kraju dana.

Uvod je to u sutrašnje jače pogoršanje. Već tijekom prijepodneva intenzivirat će se kiša sa zapada, koja će biti lokalno obilnija na Kvarneru, u Gorskom kotaru i Lici, ali i u Dalmaciji, prema kraju dana. Pritom postoji mogućnost za kojom pahuljom snijega, potkraj dana, kad zahladi, i tijekom noći na utorak, prije svega u najvišim predjelima Gorskog kotara, i na Dinari.

Ukoliko snijeg i izostane, jer postoji i ta mogućnost, važno je reći da je od danas na snazi obaveza uporabe zimske opreme. Prema kraju ponedjeljka zapuhat će bura, jaka i vrlo jaka, olujnih udara, pod Velebitom, a tijekom utorka proširit će se na čitavu obalu. Računajte na probleme u prometu, donosi N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...