Ugostitelji pripremaju kolektivnu tužbu, traže obeštećenje od države

Nacionalni stožer civilne zaštite predstavio je nove mjere prema kojima se obustavlja rad noćnih klubova, a drugi ugostiteljski objekti mogu raditi do 22 sata.

Predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak za N1 je poručio da se osjeća prevareno i izigrano.

“Prije svega osjećam se prevareno i izigrano jer smo išli s tim da prihvatimo mjere četiri metra kvadratna po osobi, razmak između stolova tri metra i sve ostalo što su nam nametnuli kako ne bi bilo dodatnih ograničenja ni zatvaranja. I onda se oni u jednom trenutku iživljavaju i cipelare nas dok niti jedna znanstvena studija na razini Austrije, Njemačke i Španjolske koje vode statističke podatke ne utvrđuje da se ljudi zaražavaju kod nas. Jako mali broj ugostiteljskih radnika je zaražen”, kazao je Medak.

Poručio je kako će tražiti obeštećenje od države, a ako se to ne ispuni, pripremaju kolektivnu tužbu.

“Imamo situaciju da smo ostali na vjetrometini, zatvara nas se bez oštećenja što je suprotno ustavu RH. Ustav RH kaže da smo svi ravnopravni na razini države i da imamo pravo na rad neovisno o tim situacijama, a ako nas ograniče, država nas mora obeštetiti.

To su napravile i Njemačka i Austrija i druge zemlje, obeštetili su ugostitelje. Mi očekujemo obeštećenje inače idemo s tužbom prema državi.

Radimo kolektivnu tužbu i tužit ćemo ih ako nas se ne obešteti. Pripremamo kolektivnu tužbu, to će trajati više godina, trebat će barem tri mjeseca da se digne tužba”, poručio je Marin Medak za N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...